عمل کاشت سمعک استخواني بر روي جمجمه يک بيمار توسط متخصصان گروه گوش، حلق و بيني دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي نخستين بار در خراسان رضوي با موفقيت اجرا شد.

به گزارش سلام لردگان- روز شنبه دانشگاه علوم پزشکي مشهد، اين عمل جراحي بر روي يک بيمار 40 ساله که سالها با مشکل کم شنوايي ناشي از عفونت گوش روبرو و از درمانهاي دارويي و جراحي نتيجه نگرفته بود در بيمارستان قائم(عج) مشهد انجام شد.
دانشيار گروه گوش و حلق و بيني دانشگاه علوم پزشکي مشهد که اين عمل جراحي را به اتفاق همکارانش انجام داد در اين باره گفت: کاهش شنوايي به دلايل متفاوت از جمله عفونت ايجاد مي شود.
دکتر 'محسن رجعتي' افزود: در بيماراني که دچار کاهش شنوايي انتقالي شده اند، از طريق عمل جراحي يا روشهاي دارويي مي توان شنوايي را به بيمار بازگرداند اما در بيماراني که به اين درمانها پاسخ ندهند از وسايل کمک شنوايي نظير سمعک استفاده مي شود.
وي با بيان اينکه براي جبران کاهش شنوايي اکنون از مدلهاي مختلف سمعک استفاده مي شود گفت: در کاهش شنوايي انتقالي استفاده از سمعکهاي کاشتني بر روي جمجمه تاثير شنوايي بيشتري نسبت به مدلهاي 'تلي يا پشت گوش' دارد.
رييس بخش گوش، حلق و بيني بيمارستان قائم(عج) افزود: اينک تمام اعمال جراحي مربوط به گوش، قاعده جمجمه و شنوايي در بيمارستانهاي قائم(عج) و امام رضا(ع) مشهد قابل انجام است.
رجعتي گفت: مشهد پس از تهران، دومين مرکز فعال در زمينه کاشت حلزونهاي شنوايي به شمار مي رود.
يکي ديگر از پزشکان تيم جراحي کاشت سمعک استخواني نيز گفت: عملهاي قبلي بر روي اين بيمار موجب تغيير شکل گوش شده بود بطوري که استفاده از سمعکهاي معمولي براي بيمار ديگر مقدور نبود.
دکتر 'قلعه نويي' افزود: در اين روش سمعک استخواني از نوع سوفونو بر روي استخوان جمجمه بيمار کاشته شد لذا وي پس از طي دوران نقاهت 70 تا 80 درصد شنوايي خود را بازمي يابد.